8 oktober 2023
11:30

Huddinge IF UTV Sva

Referat: Tungelsta IF 1 - Huddinge IF UTV Sva

Vi åkte till Tungelsta IP med vetskapen om att vi skulle kunna säkra seriesegern vid seger. När vi möttes i våras var det en match där Tungelsta ledde med två noll, vi kom ikapp och avgjorde matchen i dess slutskede. I dagens match tog Tungelsta ånyo ledningen i den 5:e minuten efter att ha startat matchen starkt. Vi arbetar oss mer och mer in i matchen och kvitterar rättvist i den 23:e minuten då Harry P-T. tar retur på sitt egna skott som gått i ribban. Hemmalaget får en straff i den 30:e minuten efter att två spelare sprungit in i varandra. Vår målvakt för dagen Axel A. går åt rätt håll och straffen går dessutom tätt utanför stolpen så det är fortfarande oavgjort. Amadeus E. ändrar på det i den 35:e minuten genom att panga in bollen i det högra krysset helt otagbart efter en lite tilltrasslad situation i hemmalagets straffområde. Vi har en knapp 2-1 ledning i halvtid. Den andra halvleken startar vi bra och vi skapar en hel del målchanser. Det dröjer dock till den 57:e minuten innan Farouk El M. frispelar Amadeus E. som ger oss en lite tryggare 3-1 ledning, Vi har ganska god koll på matchen när hemmalaget får en ytterst tveksamt dömd straff i den 68:e minuten när vår spelare är solklart först på bollen och enbart spelar på bollen. Hur som helst så utnyttjar hemmalaget denna oväntade inbjudan och reducerar till 2-3. Reduceringen skapar naturligtvis extra energi och hemmalaget satsar offensivt genom att byta ut en back och sätta in en extra anfallare. Detta öppnar upp för kontringar och vi är väldigt nära att avgöra men får inte in bollen. Hemmalaget skapar ett par halvchanser men efter cirka sjuminuters övertid blåser domaren äntligen i visselpipan. Huddinge IF UTV Svart är seriesegrare!

Farouk El M. 1 ass

I den sista omgången, på fredagen den 13:e oktober klockan 18:00, tar vi emot Arameisk-Syrianska IF på Källbrinks IP.

fre 28 apr 2023, 19:30 Huddinge IF UTV Sva - Tungelsta IF 1 4 - 2